Ştrudel pentru micul dejun

Ingrediente:

2 bucăţi foietaj congelat
2 ceşti broccoli
1-2 linguriţe muştar
200 gr şuncă tăiată mărunt sau cârnaţi cabanos feliaţi
4 ouă
2 ceşti brânză cedar răzuită
2 linguri ulei de măsline
Sare, piper după gust

Strudel broccoli

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 220 grade.Puneţi o oală cu apă la foc şi când fierbe adăugaţi broccoli. Fierbeţi 3-4 minute, luaţi de pe foc şi strecuraţi.

Amestecaţi ouăle, muştarul, sarea şi piperul pănă obţineţi o cremă omogenă. Adăugaţi şunca sau cabanosul şi broccoli.

Încingeţi uleiul şi adăugaţi umplutura, lăsaţi pe foc 2-3 minute, până se leagă. Atenţie, nu lăsaţi prea mult pe foc.

Întindeţi cu grijă umplutura pe foietaje, lăsaţi un cm gol pe fiecare margine ca să nu curgă afară. Rulaţi foietajul, puneţi pe tava de copt unsă cu unt în prealabil şi tăiaţi uşor rulourile, sau împungeţi-le cu furculiţa pe alocuri pentru a lăsa aburii să iasă. Puteţi unge rulourile cu ou bătut. Introduceţi în cuptor şi lăsaţi 20 de minute. Scoateţi din cuptor, lăsaţi să se răcească 10 minute şi puteşi servi.

Îmi place să gătesc acest fel de mâncare împreună cu familia pentru că fiecare primeşte câte-o sarcină. Mirela unge tava aşa cum ştie ea, Maria se ocupă de foietaj, eu fac umplutura iar Dana mă ajută, şi aşa munca e gata repede şi toţi o savurăm cu bucurie, ştiind că fiecare a contribuit la gătit. Şi nu trebuie să mă cert cu Mirela să mănânce un pic de broccoli, pentru că de dragul cabanosului face sacrificiul de a păpa şi un pic de verdeaţă.

Poftă bună!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s