Brioşe cu mălai, lămâie şi fistic

Brioşele cu ciocolată sunt considerate prăjituri, deci nesănătoase. Dar oricum le vom mânca pentru că sunt minunate, orice ar spune lumea. Deci în loc să excludem de tot brioşele din meniul nostru de ce să nu alegem o cale de mijloc? Haideţi să le facem mai sănătoase şi cu o valoare nutriţională mai acceptabilă! Încercaţi aceste brioşe care sunt ideale pentru un mic dejun de duminică, uşor “decadente”, dacă îmi permiteţi expresia, datorită aromei de fistic.

Brioşe cu mălai, lămâie şi fistic

Ingrediente
½ ceaşcă  fistic decojit
2 ouă mari
¾ cană iaurt grecesc
2 linguriţe suc de lamaie
½ din coaja de la o lămâie
3 linguri  unt nesărat, topit și răcit
¾ ceașcă făină
1¼ ceaşcă făină de mălai
1 cană zahăr
1 linguriță de sare
2 lingurite praf de copt

Mod de preparare

Mărunţiţi fisticul în robotul de bucătărie până când acesta e tocat în bucăţi mai mari. Dacă nu aveţi încă un robot de bucătărie, acum e momentul să vă cumpăraţi unul, sezonul promoţiilor de crăciun a început, iar de pe ferratum.ro puteţi împrumuta o mică sumă de bani cu care să completaţi preţul produsului.
Puneţi deoparte un sfert din fistic şi continuaţi să mărunţiţi restul până când devine pulbere.
Încălziţi cuptorul la 200 de grade. Ungeţi o tavă pentru brioșe.
Într-un bol mediu, bateţi ouale. Adăugați iaurtul grecesc, sucul şi coaja de lamâie şi untul. Bateti până se omogenizează.
Într-un castron mare, amestecati împreună făina, mălaiul, zahărul, sarea, fisticul pulverizat și praful de copt. Turnaţi peste acest amestec ingredientele umede şi amestecaţi bine.
Umpleți fiecare ceaşcă de brioșă cam până la trei sferturi. Presăraţi pe ele fistic tocat. Bateţi uşor tava de o suprafață plană  pentru a vă asigura că aluatul este bine nivelat și nu au rămas bule de aer. Coaceți brioşele timp de 12-15 minute sau până când o scobitoare introdusă iese curat. Lăsaţi să se răceasca timp de 10-15 minute înainte de a le scoate din tavă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s