Desert cu aromă de toamnă: Placintă cu dovleac şi nuci

Vă propun să pregatiţi în acest sezon de iarnă placintă cu dovleac şi nucă. Va aduce un miros de toamnă în casa voastra ! Mie îmi place foarte mult, deoarece combinaţia dintre dovleac şi nucă are un gust cu totul deosebit.

Placinta_cu_dovleac_si_nuca

Pentru a prepara acest desert avem nevoie de următoarele ingrediente:  500 g făină, 1 ou, 50ml ulei, 200ml apă minerală, 1kg de dovleac, 200g zahăr, 200g de miez de nucă, 1 linguriţă de scorţişoară şi zahăr pudră .

Se prepară aluatul din faină, ou, ulei şi apă minerală până se obţine o compoziţie care nu se lipește de mâini. Ulterior trebuie lăsat la rece timp de câteva ore, acoperit.
Dovleacul se dă prin răzătoare și se pune într-o tigaie mai adâncă împreună cu zahărul şi scorţișoara. Se pune pe aragaz şi se amestecă continuu pentru a nu se lipi. Nuca se pune într-o tavă și se bagă la cuptor câteva minute, apoi se adaugă în compoziţia de dovleac.

Se pregătesc două foi din aluat în funcţie de forma tăvii de copt. Prima o asezăm în tavain care am pus hârtie de copt, lăsându-i marginile în afară. Turnăm umplutura și așezăm deasupra cea de-a doua foaie . Va trebui să facem cateva înţepături deasupra și apoi o lăsăm la cuptor 35-45 de minute. Ulterior trebuie lăsată să se răcească, după care adăugăm zahărul pudră.

Poftă bună !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s