Frittata cu legume de primăvară, șuncă și brânză de capră

Vă prezint astăzi una dintre rețetele mele preferate pentru mic-dejunul de duminică. Îmi place să gătesc această frittata atunci când fetele 🙂 sunt prea leneșe să iasă în bucătărie și să participe la pregătirea micului dejun. Această rețetă e ușor de făcut și foarte sățioasă.

frittata cu legume de primăvară, șuncă și brânză de capră

Ingrediente:

  • 8 ouă mari
  • 3/4 cană smântână
  • 100 gr șuncă tăiată mărunt
  • sare și piper negru proaspăt măcinat
  • 2 linguri unt nesărat
  • 250 gr sparanghel tăiate bucăți de 5 cm
  • 6 ridichi, tăiate felii subțiri
  • 4 bucăți praz, feliați
  • 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
  • 100 gr brânză de capră, mărunțită

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 °C. Într-un bol batem bine ouăle cu smântâna, șunca, sare după gust și 1/2 linguriță piper negru.

Topim untul într-o tavă rotundă de 25 cm, pe foc mediu. Adăugăm sparanghelul și îl prăjim pe foc mare până se rumenesc, apr. 2-4 minute. Adăugăm ridiichii, prazul și usturoiul și mai prăjim doar până acestea se înmoaie, apr. 1-2 minute.

Reducem focul la mediu și turnăm amestecul de ouă peste legume, apoi lăsăm pe foc până când amestecul începe să se lege pe margini, apr. 3-4 minute. Presărăm brânză de capră și introducem tava în cuptor pentru 15-17 minute.

Scoatem frittata delicioasă din cuptor și servim imediat, chiar și în pat, în funcție de cerere.

Poftă bună întregii familii!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s