Bloody Mary cu sfeclă roșie

M-am gândit să vă prezint în sfârșit și o băutură, și cum tot vine iarna, niciodată nu strică un plus de vitamine. Cred că nu e nevoie să vă zic că această băutură v-o recomand nu chiar pentru micul dejun și nici pentru a fi consumat împreună cu copiii. E potrivită să zicem pentru seri în care copiii sunt la o petrecere în pijamale la prieteni, iar voi vreți să vă destindeți în mod ”responsabil” 🙂 A, și să nu uit, mai ales dacă sunteți răciți, această Bloody Mary e cea mai plăcută cale spre o revenire grabnică.

Bloody Mary cu sfeclă roșie

Ingrediente pentru Bloody Mary cu sfeclă roșie:

3 sfecle roșii de mărime medie
3 căni suc de roșii
3 lingurițe cremă peperoncino
zeama de la 1/2 lămâie
1 linguriță piper proaspăt măcinat
2 linguri sos Worchestershire
1 lingură hrean preparat (poate fi și din conservă)
1/2 lingură usturoi presat
200 ml vodcă

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul la 200 °C. Înpachetați sfecla tăiată jumătăți și curățată în folie de aluminiu și coaceți-o 45 de minute, până se înmoaie. Scoateți-o din folie și lăsați să se răcească. Puneți într-un blender sau robot de bucătărie sfecla, sucul de roșii, crema peperoncino, zeama de lămâie, piperul, sosul Worchester, hreanul și usturoiul și mixați până devine cremos.

Umpleți 4 pahare mari cu gheață și câte 50 ml vodcă, adăugați sosul preparat, apoi ornamentați cu frunze de țelină și câte o ceapă cocktail și un ardei peperoncino pe un ornament de cocktail.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s